Hulp nodig? Hier ben je aan het juiste adres.
Als gevolg van Covid-19 gaan veel zorgverleners tot het uiterste, en vaak nog een stukje verder. Voel je je minder goed in je vel, of heb je last van bepaalde lichamelijke of fysieke klachten? Blijf er zeker niet mee lopen. Ook jij verdient de juiste zorg. Erkennen dat je hulp nodig hebt, is vaak de moeilijkste stap. Het feit dat je op deze pagina bent beland, toont aan dat je deze al hebt gezet. Welkom. We zorgen ervoor dat je snel de juiste ondersteuning krijgt.
Zorg op maat
Hieronder beschrijven we de verschillende stappen volgens het principe van de getrapte zorg. Niet alle stappen zijn voor iedereen van toepassing. We werken altijd op maat, zodat jij de zorg krijgt die je nodig hebt.
Stap 1: de zorgscreener
Via de zorgscreener, een handige check op de website van DeZorgSamen, kom je snel te weten of jij behoefte hebt aan extra ondersteuning. Hier kun je ook meteen hulp aanvragen. Wil je deze stap overslaan, dan kan het ook via deze knop:
Stap 2: digitale wachtkamer
Nadat je je hebt aangemeld, kom je terecht in de digitale wachtkamer. Vervolgens neemt jouw externe preventiedienst contact met je op.
Stap 3: verkennend gesprek
Op basis van wat je aangaf tijdens je aanmelding, word je gecontacteerd door je preventie-adviseur psychosociale aspecten (PAPA) of door je arbeidsgeneesheer. Jullie hebben een eerste, verkennend gesprek.
Stap 4: verdere ondersteuning
Wanneer blijkt dat je ondersteuning kan gebruiken van een eerstelijnspsycholoog, zal je preventie-adviseur of de arbeidsgeneesheer dit met jou bespreken. Ga je akkoord, dan doen zij verder het nodige. Jij hoeft niets te doen. Je komt opnieuw terecht in de digitale wachtkamer en wordt gecontacteerd door een eerstelijnspsycholoog uit je buurt. Samen gaan jullie aan de slag.
Stap 5: psychosociale ondersteuning
Er kan ook psychosociale ondersteuning voorzien worden door de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). Kom je hiervoor in aanmerking, dan zal je eerstelijnspsycholoog dit met jou bespreken. Voel je je goed bij deze oplossing, dan zorgt hij of zij voor de rest. Jij hoeft enkel plaats te nemen in de digitale wachtkamer tot je gecontacteerd wordt door iemand van het CGG uit je buurt. Samen zetten jullie het traject verder.
Een oogje in het zeil
Om jou de beste ondersteuning te bieden, werken verschillende diensten samen. Daarom houdt een supervisor een oogje in het zeil. Hij of zij zal ervoor zorgen dat je niet te lang in de digitale wachtkamer hoeft te blijven, en grijpt op tijd in mocht het toch te lang duren.
Bescherming van je gegevens
Flanders’ wellweb werd met de grootst mogelijke zorg opgezet. Met diezelfde zorgvuldigheid gaan we om met je gegevens. Ze worden dus goed beschermd volgens de geldende standaarden. Wanneer je gegevens worden gedeeld binnen Flanders’wellweb, wordt expliciet om je goedkeuring gevraagd.